Utslagskamper i FIFA 2022

Åttendelsfinalen ble spilt fra 3. til 7. desember.Gruppe A-vinnerne Nederland scoret mål gjennom Memphis Depay, Daley Blind og Denzel Dumfries da de beseiret USA 3–1, med Haji Wright som scoret for USA.Messi scoret sitt tredje av turneringen sammen med Julián Álvarez for å gi Argentina en tomålsledelse over Australia, og til tross for et selvmål fra Enzo Fernández fra et Craig Goodwin-skudd, vant Argentina 2–1.Olivier Girouds mål og Mbappés bransje gjorde at Frankrike hadde en 3–1 seier over Polen, med Robert Lewandowski som scoret det ensomme målet for Polen fra straffe.England slo Senegal 3–0, med mål fra Jordan Henderson, Harry Kane og Bukayo Saka.Daizen Maeda scoret for Japan mot Kroatia i første omgang før en utjevning fra Ivan Perišić i andre.Ingen av lagene kunne finne vinneren, med Kroatia som beseiret Japan 3–1 i en straffesparkkonkurranse.Vinícius Júnior, Neymar, Richarlison og Lucas Paquetá scoret alle for Brasil, men en volley fra sørkoreanske Paik Seung-ho reduserte til 4–1.Kampen mellom Marokko og Spania endte uavgjort etter 90 minutter, noe som sendte kampen til ekstraomganger.Ingen av lagene kunne score et mål i tilleggstid;Marokko vant kampen 3–0 på straffe.Et hat-trick av Gonçalo Ramos førte til at Portugal beseiret Sveits 6–1, med mål fra Portugals Pepe, Raphaël Guerreiro og Rafael Leão og fra Sveits Manuel Akanji.

Kvartfinalene ble spilt 9. og 10. desember.Kroatia og Brasil endte 0–0 etter 90 minutter og gikk til ekstraomganger.Neymar scoret for Brasil i det 15. minutt av ekstraomgangene.Kroatia utlignet imidlertid gjennom Bruno Petković i den andre perioden av ekstraomgangene.Med kampen uavgjort avgjorde en straffesparkkonkurranse konkurransen, og Kroatia vant straffekonkurransen 4–2.Nahuel Molina og Messi scoret for Argentina før Wout Weghorst utlignet med to mål kort før kampslutt.Kampen gikk til ekstraomgang og deretter straffer, der Argentina skulle vinne 4–3.Marokko beseiret Portugal 1–0, med Youssef En-Nesyri som scoret på slutten av første omgang.Marokko ble den første afrikanske og den første arabiske nasjonen som gikk så langt som til semifinalene i konkurransen.Til tross for at Harry Kane scoret en straffe for England, var det ikke nok til å slå Frankrike, som vant 2–1 i kraft av mål fra Aurélien Tchouaméni og Olivier Giroud, og sendte dem til sin andre VM-semifinale på rad.

Kom og design din egen paraply for å støtte laget!

Innleggstid: 13. desember 2022